Який інтернет потрібен для успішного бізнесу?

Інтернет для бізнесу: які ваші очікування? Швидкий, насамперед. Надійний. І авжеж, захищений. Останнє просто не можна ігнорувати, тому що сьогодні  український бізнес будь-якої спрямованості та будь-якого масштабу як ніколи раніше знаходиться під загрозою хакерських атак.

Найчастіше мета кіберзлочинців — викрадення конфіденційної корпоративної інформації через вторгнення до мережі. Це стає можливим, коли встановлене обладнання та програмне забезпечення залишаються вразливими. Щоб запобігти вторгненням, важливо постійно аналізувати зовнішні запити, мати гнучку систему внутрішнього контролю, а значить, попереджати можливі атаки та спричинені цим негативні наслідки.

Функції та переваги багаторівневого захисту ІТ-інфраструктури:

  • Сканування звичайного та зашифрованого трафіку на віруси.
  • Система запобігання вторгнень.
  • Технологія Sandbox.
  • Інтегровані засоби відстеження шкідливого ПЗ.
  • Засоби контролю та запобігання розповсюдження шкідливого ПЗ.
  • База даних про загрози, що оновлюється в реальному часі.
  • Функція контролю додатків.
  • Функція динамічної веб-фільтрації в режимі реального часу.
  • Захист робочих місць.

Для захисту ІТ-мережі «зсередини» потрібно, щоб усі кінцеві точки (робочі комп’ютери) відповідали встановленим корпоративним правилам безпеки, включно з мобільними пристроями. 

Який інтернет підключити?

Сьогодні чи не вся комунікація зводиться до присутності онлайн, тож добре, коли інтернет швидкісний і безперебійний, навіть за умови відсутності електропостачання. Подбайте про те, щоб ваш провайдер здійснив підключення вашого бізнесу до інтернету, використовуючи технологію GPON.

GPON, а точніше, Gigabit Passive Optical Network — це представник сімейства пасивних технологій оптичних мереж. Фізичне підключення відбувається за допомогою оптоволоконного кабелю, терміналу та роутера.

Серед переваг для споживача:

  • стійкість системи в умовах перебоїв електропостачання;
  • здатність передавати сигнал на великі відстані;
  • стабільність сигналу завдяки грозостійкості та відсутності впливу електричних перешкод.

Для працездатності такої інфраструктури достатньо мати незалежне резервне живлення, наприклад, генератор чи повербанк з вихідною напругою у 12 вольт.

Як захистити свою ІТ-інфраструктуру?

Будуючи ІТ-інфраструктуру вашого бізнесу, важливо потурбуватися про її захист. Неодмінно враховуйте ризики від наявності недоброзичливих конкурентів, зовнішнього ворога та інших факторів, адже імовірність опинитися під атакою хакерів завжди чимала. За статистикою Держспецзв’язку, у 2023 році кількість кібератак в Україні зросла на 62%.

Ризик-менеджмент — це завжди простіше та дешевше, ніж ліквідація наслідків. Заздалегідь подбайте про захист вашого сайту та серверу від DDoS-атак, про безпечність внутрішнього та зовнішнього периметру корпоративної мережі та поштового клієнта.

Кожна третя атака на корпоративні мережі відбувається шляхом ураження робочих пристроїв, з якими взаємодіє персонал. А електронна пошта —  інструмент номер один для проникнення кіберзлочинців до мережі та викрадення корпоративної інформації. 

Для захисту електронної пошти існують сервіси, які аналізують мільйони електронних листів та ідентифікують нові небезпечні коди за лічені хвилини, а підозрілі вкладення блокують  для подальшого аналізу.

Провідні спеціалісти з кіберзахисту компанії Infocom рекомендують звернути увагу на наступні пакетні послуги інтернету для бізнесу відповідно до його потреб:

БАЗОВИЙ: інтернет-підключення за технологією GPON та забезпечення доступу до мережі з вузла, що має резервне живлення.

ОПТИМАЛЬНИЙ:  інтернет-підключення за технологією GPON та забезпечення доступу до мережі з вузла, що має резервне живлення; багаторівневий захист ІТ-інфраструктури.

ПОВНИЙ: інтернет підключення за технологією GPON та забезпечення доступу до мережі з вузла, що має резервне живлення; багаторівневий захист ІТ-інфраструктури; захист внутрішнього периметру мережі та захист електронної пошти.

Щоб проконсультуватися, який саме з перерахованих вище пакетів послуг потрібен саме вашому бізнесу, звертайтеся до команди експертів з телекомпослуг і кібербезпеки Infocom: заповнюйте форму на нашому сайті або телефонуйте: +38 044 230 5200.

Дивіться також

Докладніше

Новини

Infocom пропонує комплексний захист сайтів для малого та середнього бізнесу за спеціальною ціною

Для сучасного бізнесу присутність онлайн означає безперервне перебування в інтернет-просторі та можливість бути зручним, доступним і зрозумілим для свого споживача. Однак, створення сайту — це половина справи. На додачу треба ще й потурбуватися про його захист від зловмисників. Малий та середній бізнес теж у зоні ризику Кібератаки на онлайн-ресурси мають на меті нашкодити бізнесу, втім